Sportsbetting eller Livebetting?

Den ursprungliga formen av betting är sportbetting. Det betyder alltså att man satsar pengar på någon form av sportspel, exempelvis trav – vilken häst vinner loppet, eller fotboll – vilket lag vinner, hur blir resultatet i matchen eller vilka matcher blir mest målrika. Svenska Spel och ATG:s mest kända spel V75, V65, Dagens Dubbel, Måltipset, Stryktipset och Oddset hör alla till området sportsbetting. De vanligaste sporterna man kunde betta på tidigare var fotboll, ishockey och hästsport. Men numera, när betting online har blivit allt mer populärt, så kan man också satsa på tennis, basket, amerikansk fotboll, golf och schack. Det finns egentligen inget stopp för vilka sporter man kan betta på, det finns spel inom alla sporter.

Nu kör vi!

Det finns dessutom mängder av olika saker man kan betta på inom varje sport. Det kan vara exempelvis vilket lag som ska vinna en viss match, vilka matcher som blir mest målrika under en period, vilken spelare som gör de flesta målen, vilken spelare som gör de flesta passningarna under matchen, vilken spelare som gör flest mål under säsongen och så vidare. När det gäller hästsport så är trav den största sporten att tippa på, men du kan också sätta pengar på galoppsport. Du kan exempelvis betta på vilken häst som vinner ett visst lopp eller vilka hästar som kommer etta, tvåa och trea i ett visst lopp.

För att syssla med sports betting så behöver du egentligen varken vara sportintresserad eller insatt i de olika sporterna. Men trots allt så är det en viss fördel. Om du vet saker om den sport du ska tippa på, som hur hästen fungerar på olika underlag, om du vet vilka spelare som är skadade i laget, hur hästen placerade sig i förra loppet eller vilket lag som vann ligan förra året, så kan du ha mer underlag för att veta hur du ska satsa. Om du är sportintresserad så kommer betting att ge en extra krydda när du tittar på din favoritsport – det hela blir ju extra spännande när du har satsat pengar på din favorithäst eller ditt favoritlag. Men om du inte är sportintresserad sedan tidigare så kanske du blir intresserad när du har tippat på ett visst lopp eller en match. Det roliga med sport betting är också att man aldrig kan förutsäga ett resultat till hundra procent eftersom det finns så många faktorer inblandade. Även om du är jätteintresserad av fotboll, insatt i olika ligor och själv har spelat fotboll i gamla dar så betyder inte det att du automatiskt kan förutsäga vilket lag som ska vinna en aktuell match. Vad som helst kan hända på spelplanen och det är det som är så roligt och spännande med sport betting.