Grunderna i klassisk betting

Betting är ett slags spel där man satsar pengar på en tävling. Till exempel kan man satsa på vilket lag som vinner matchen, vilken häst som vinner loppet osv. Betting är mest förekommande i sport. Så som fotboll, hockey, trav m.m.

Betting kan ses som en vadslagning eftersom man slår vad med andra aktörer till exempel vilket lag som vinner matchen, ligan, cupen osv. Det anses också vara ett såkallat ”turspel”, det menas att spelets resultat beror endast på tur och inte på skicklighet. Dock är det en smakfråga. Självklart kan man träna upp ett öga för sport och olika lag, dock tar det tid samt är väldigt svårt eftersom att vissa matcher/ligafinaler/lopp osv. Kan skilja sig från dag till dag.

Det går till så att alla lägger in sin satsning, alltså en viss summa pengar, för att sedan vänta ut matchen och se hur det går. Den som bettat rätt, vinner. Ett ganska enkelt och logiskt spel men samtidigt väldigt spännande då man inte kan styra slutet.

Om man livebettar så menas det att man bettar undertiden matchen/tävlingen/cupen etc. pågår. Livestreaming, precis som livebetting, är en nyhet i spelvärlden. Livestreaming menas att man kan kolla på matchen, loppet etc. live på datorn. Då ser du alltså matchen i direktsändning.

Precis som med alla spel måste man vara över 18 år även för att betta. Detta för att man vill förebygga spelberoende samt för att man inte tror att ungdomar (under 18) kan hantera spel med pengar inblandat.