Vilka andra typer av betting finns det?

Sport betting är förvisso den traditionella formen av betting. Men spelbolagen vill ju gärna också locka andra människor till att börja med betting, även sådana som inte är det minsta sportintresserade. Det finns ju en hel del människor som inte är intresserade av sport, men som ändå tycker att det är spännande med vadhållning, att satsa pengar på vad som kommer att inträffa samt möjligheterna att tjäna pengar genom vadhållningsspel. I och med att allt fler har börjat med betting online så har det därför skapats nya typer av bettingspel som inte handlar om sport och idrott. Det gäller framförallt då på nätet, där det finns ett enormt utbud av olika slags betting. Det kan vara allt ifrån musik och tv-program till politik och väder. En stor fördel med andra typer av betting jämfört med sportbetting är att man inte behöver vara lika insatt och kunnig i det område man vill satsa pengar i.

När det gäller sport så har man ju en stor fördel ifall man är sportintresserad och har koll på olika spelare, lag, hästar, kuskar, tränare, lopp, matcher och ligor. Man har större chans att förutsäga ett resultat om man vet sådant som vilka spelare som är skadade, hur laget placerade sig förra året eller om en häst inte tycker om att springa på vissa typer av underlag. För att spela på politik kan det förvisso finnas en viss fördel i att vara lite insatt, men för väder, musik och tv-program beror det nog lika mycket på slumpen ifall man tippar rätt eller inte.

Så, nu är det dags och vinna pengar!

TV-program och musik Det är väldigt populärt med musiktävlingar och dokusåpor numera och detta har även blivit ett stort bettingområde. Man kan tippa på såväl svenska tävlingar som utländska. Några exempel på tävlingar och tv-program man kan satsa pengar på är Idol, Robinson, Melodifestivalen, Talang, Eurovision Song Contest och Let´s Dance. Självklart man kan satsa pengar på ven som ska vinna, men också på vem som kommer sist. Precis som när det gäller sportbetting så ger betting en extra dimension åt det vanliga tevetittandet.

Väder och politik

Eftersom vädret är ett så stort samtalsämne bland oss svenskar så är de inte konstigt att man numera också kan syssla med vadhållning när det gäller väder. Det kan vara allt ifrån vilken svensk stad som får flest soldagar i år till ifall det blir en vit jul i Stockholm eller ej. Även politik är ju ett hett diskussionsämne och där kan man betta på både svensk och utländsk politik, exempelvis vilket svenskt parti som vinner valet nästa år, om SD får riksdagsmandat och vem som blir Amerikas nästa president.

Andra saker

Förutom de saker som finns uppräknade ovan så kan man betta på en massa andra saker. Några exempel som funnits den senaste tiden är när Kronprinsessan Victorias bröllop kommer att hållas och ifall julbocken i Gävle får stå kvar ända fram till jul utan att brinna upp.